Тента или сенник

 

Тентите служат за защита от слънчева светлина и неблагоприятни климатични условия. Те са широко разпространени и могат да се монтират в градини, детски площадки и веранди. Тентата ще ви предпази от дъжд, пряка слънчева светлина и прах. Монтират се лесно и са удобни за поддръжка. Срещат се в различни дизайни, цветове и материали. Тентите се разделят на няколко основни вида, според начина им на поставяне:

-Вертикални – те са много популярни, защото предлагат слънцезащитна функция. Удобни са за поставяне на прозорци или тераси. Вертикалните сенници са изработени от акрилен плат, което позволява влизането на достатъчно слънчева светлина.

-Хоризонтални – този вид сенници са известни, като тента с чупещо рамо. Те са подходящи за поставяне на веранда или тераса. Могат да се срещнат разнообразни модели.

-Слънцезащитни – те се характеризират с хоризонтална структура и с овална конструкция. Използват се за прозорци или различни видове сгради. Предпазват от слънчева светлина.

Платната на тентите могат да бъдат изработени от различни материали, като: акрил, плат, мрежеста тъкан и др. Структурата е изработена от алуминий, защото са подходящи за всякакви климатични условия. Най-широко разпространените сенници са затворени, отворени отстрани или куполни. Важно е и да изберете подходящ дизайн на сенника, които да се съчетава с интериора в дома ви. Големината зависи и от пространството с, което разполагате. Ако желаете да направите дома си уютен и практичен, то значи е дошло времето да помислите за поставянето на сенник.

0 replies

Оставете коментар

Искате ли да се присъедините към дискусията?

Вашият коментар